Vier nieuwtjes vanuit het EBS kamp!

Het Zweedse merk EBS heeft maar liefste vier nieuwtjes aangekondigd: een desktop editor voor de ReTracernieuwe patch cablesBilly Sheehan Ultimate Signature Drive en de Reidmar 502!


ReTracer desktop editor

De editor is zowel MacOS als Windows compatibel en zal binnenkort kunnen worden gedownload van de EBS website, samen met een nieuwe firmware update voor het pedaal (vereist om de editor uit te voeren).


image.png

High Performance (HP) Flat Patch Cables

EBS High Performance (HP) 'black gold' platte patchkabels bieden de meest uitstekende prestaties tot nu toe van de EBS patchkabels.

Het nieuwe vertinde koperen gevlochten pantsering verbetert het afschermingsvermogen enorm om geen signaalverlies op uw pedaalbord te garanderen. Het verbetert ook de duurzaamheid van de kabels.

Het contact heeft een 24K vergulde punt, een zwart-chroom afwerking en een geribbeld oppervlak aan de zijkant van de behuizing voor een betere grip en een gedifferentieerd uiterlijk.

Kenmerken:
- Zwart verchroomde / vergulde contacten.
- Extreem goed afgeschermde kabels met PVC en vertinde koperen gevlochten pantsering.
- Extreem lage capacitance en weerstand.
- Extreem compact formaat en flexibele kabels zorgen voor efficiënt ruimtegebruik op je pedalboard.
- Verkrijgbaar in vier lengtes; 10, 18, 28 en 58 cm.


BS_U.jpg

Billy Sheehan Ultimate Signature Drive

Toen Billy Sheehan zich voor het eerst tot EBS wendde om zijn kenmerkende pedaal te creëren, moest hij de essentie van zijn geluid in een pedaal vastleggen om hem te dienen wanneer hij zijn hele uitrusting niet kon brengen. Het is dermate goed geworden dat het sindsdien een belangrijk deel van zijn hoofd setup is en intussen ook duizenden andere bassisten heeft gediend. NAMM 2019 markeert de introductie van de 3e editie - de EBS Billy Sheehan Ultimate Signature Drive.

"Dit pedaal is een destillaat van verschillende belangrijke principes in de signaalketen voor bas. Compression, distortion, tone-shaping en blending samen. ", Zei Billy toen EBS in 2013 zijn eerste signature pedaal uitbracht. Het oorspronkelijke concept is nog steeds hetzelfde, maar met meer toegevoegde functies.

Aangezien het pedaal het signaal opsplitst in twee parallelle paden - één clean en één met vervorming - wordt het alsof het geluid tegelijkertijd door twee verschillende bassen loopt. De twee Clean en Drive Level knoppen bepalen hoe je de mix instelt en de paden samen smelt. Voor een strakkere, meer gedefinieerde klank kunt u de ingebouwde compressor inschakelen.

De Phase Invertor schakelaar brengt meer low-end naar het drive kanaal. De boost voetschakelaar versnelt de versterking van de drive als dat nodig is, en de nieuwe Hi of Lo frequentiefilter zal het hele frequentiespectrum van het Tone filter omhoog of omlaag verplaatsen om de mogelijkheden van het pedaal uit te breiden.

De individuele effect loops voor elk kanaal kunnen worden gebruikt om de kanalen individueel te kleuren met externe effecten. De Clean Loop aansluiting kan ook als een zuivere ingang worden gebruikt als u een bas heeft met dubbele uitgangen. Het klinkt geweldig als je het laat via de Clean Loop aansluiting laat lopen terwijl de mids / highs door de hoofdinvoer gaan, waardoor de lage tonen onaangetast blijven en alleen de hogere frequenties door de drive worden behandeld.


EBS_Reidmar502_front.jpg

Reidmar 502 - 2 ohm bass amp

EBS is baanbrekend met een lichtgewicht basversterker met een nieuwe klasse D versterker, mede ontwikkeld door EBS, die echt een belasting van 2 ohm aankan.

De EBS Reidmar 502 verwerkt een belasting van 2 ohm, zodat hij tegelijkertijd twee 4 ohm kasten kan aandrijven. Voor zover wij weten, is dit de eerste lichtgewicht versterker in het 500W gamma die dat echt doet. En het doet het ook met overtuiging.

Dankzij het slim ontwikkelde Soft-clip ontwerp van EBS maakt de Reidmar 502 efficiënt gebruik van alle beschikbare energie. Dat betekent meer punch en veel minder gecomprimeerd geluid dan bij lichtgewicht versterkers met automatische limiters om clipping te voorkomen. Het zorgt ervoor dat de basklank niet modderig klinkt en het laag op hogere volumes behouden blijft.

De voorversterker geeft je volledige controle en brengt alles naar voren; warme, mooie lage tonen, briljante highs en mids die de mix doorsnijden wanneer je het nodig hebt.

De Reidmar 502 beschikt ook over EBS's beroemde ingebouwde compressor, een gebalanceerde XLR-opname uitgang, effects loop en hoofdtelefoonuitgang voor nachtelijke oefensessies zonder je buren wakker te maken.

Algam Benelux