De Natural gitaren van Takamine komen terug !

compo-takamine-natural-series-2.jpg

De Natural Series zijn eindelijk terug!

In Japan, in de vlaktes van de gelijknamige bergen, werd Takamine geboren in een regio waar houtbewerking een seculiere traditie was. In 1959 had Mass Hirade, de meester-gitaarbouwer van het Japanse merk, zijn ateliers geïnstalleerd om klassieke gitaren en mandolines te ontwerpen In de loop van de decennia breidde het assortiment instrumenten zich uit met elektro-akoestische gitaren die snel de wereld veroveren.

 

Gitaren die over de hele wereld nodig zijn.

In de jaren 1980, onder impuls van de Franse distributeur van het merk, werden de Natural modellen geboren met de wens om het akmanschap van lutherie te combineren met de nieuwste innovaties in geïntegreerde voorversterker Deze prestigieuze gitaren kenden onmiddellijk een groot internationaal succes om een eferentie te worden die nooit geëvenaard werd door de concurrentie.

compo-takamine-natural-series.jpg

Deze re-issues zijn strikt conform vroeger

Inderdaad, voor deze Naturals, was niets aan het toeval overgelaten: massieve tafel in rode ceder of Sitka spar voor high-end, body in mahonie of palissander, frets in zilver / nikkellegering, gouden oliebad mechanieken olie (met fijn goud) ... En natuurlijk een respectvolle productie mbt de knowhow van de bouwers van de Takamine-vallei .

Vandaag zijn het strikt dezelfde componenten - en dezelfde geest - van deze heruitgave van de Natural-serie, gitaren die nog steeds met de hand worden gemaakt, op de originele site van het merk, in Sakashita, exclusief voor de Algam ( France, Benelux, Spanje en Portugal). De gitaren zijn begin maart verkrijgbaar!


Schermafbeelding 2018-02-08 om 17.28.09.png

EN-serie

Van links naar rechts: de mythische EN10C, l'EN10C-12, l'EN20C, l'EN40C en l'EN60C.

Schermafbeelding 2018-02-08 om 17.29.06.png

DN-serie

Van links naar rechts: de DN15C, de DN25C, de DN45C, de DN65C.

Schermafbeelding 2018-02-08 om 17.29.54.png

TN-serie

Van links naar rechts: de TN18C, de TN28C, de TN48C.

Nick Rosseel