Silver Lake: de nieuwe pedaal van Seymour Duncan

ts-namm-2018-seymour-duncans-silver-lake.jpg

De Silver Lake is een volledig programmeerbaar pedaal dat zeer nauwkeurige reverb-algoritemn combineert met een unieke dynamiel regeling en een krachtige modulatie-engine om subtiele geluiden of enorme sferen te creëren.
De Silver Lake us gebaseerd opa cht prachtige reverb-algoritmen, krachtige tweaks en de unieke Dynamic Expression Control-technologie.

Of je nu op zoek bent naar een klassiek "room"-effect, een meer vintage "spring"-reverb of massieve Hall and Plates, de Silver Lake biedt een scala van al deze mogelijkheden. Hij biedt ook zeer specifieke effectinstellingen zoals de Shimmer, Swelln Gated en Delay / Reverb waarrdoor je veel verder kunt gaan dan traditionele effecten.

SilverLakeSeymourDuncan.jpg

Aanpasbaar, intuïtief en inetractief

Eens uw type reverb gekozen, kan u uw klank in de diepte aanpassen dankzij de Damp knop (om de reverb klank te versomberen), de Grit controle (om distortion toe te voegen), en de Tweak potentiemeter (om een chorus of vibrato toe te voegen aan het herhaalde signaal, evenals de Low & Hi pass filters)

De dynamische expressie bepaalt hoe het Silver Lake in realtime reageert op de aanslag van de snaren. Dit betekent dat je de Mix-, Modultaion- of Damping-instellingen tijdens het spelen kunt aanpassen, enkel op de manier zoals jij speelt.  Door bijvoorbeeld Mix te selecteren, krijg je zachte en subtiele geluiden als je normaal speelt, terwijl zachter spelen een enorme atmosfeer geeft en andersom. Afhankelijk van de gekozen instellingen, met een harde of zachtere aanslag, zijn de klankmogelijkheden eindeloos. Het is interactief, intuïtief en - het belangrijkste - altijd muzikaal!

 

Flexibel en ergonomisch

Alles wat u nodig hebt om uw reverb geluid te creëren, bevindt zich op het voorpaneel, dus geen verspilde tijd door in menu's en submenu’s te moeten zoeken, en geen externe programmering vereist. Draai aan een knop en je verandert het geluid - het is zo simpel als dat.  

Naast het produceren van prachtige geluiden, is de Silver Lake volledig programmeerbaar. Wanneer u een patch aanmaakt, kunt u deze opslaan en hem in een oogwenk oproepen via een knop of via MIDI. Met 128 presets, een MIDI In-aansluiting en een MIDI Thru, past de Silver Lake perfect in eender welke configuratie

De Silver Lake heeft stereo-in- en uitgangen, zodat hij zowel live als in de studio comfortabel is, terwijl hij ook een groot en breed stereobeeld levert van 24-bit / 48 kHz. De Silver Lake heeft een USB-poort voor aansluiting op de bibliotheeksoftware en updates.  Deze software stelt u in staat om firmware-updates te downloaden, uw favoriete presets op uw computer te benoemen en op te slaan en patches met de gebruikers community te delen en uit te wisselen. En tot slot maakt het alfanumerieke scherm het gemakkelijk om te zien welke patch geselecteerd is, of je nu op een donker podium staat of buiten in direct zonlicht.

SilverLake-Top.jpg
Nick Rosseel