Novation Circuit v1.3 : Maak multi-samples

blogheader-newsletterFR4.jpg

Novation kondigt de lancering aan van de nieuwe 1.3 firmware voor de Circuit Components, meteen beschikbaar.

Meer vermogen en details dan ooit tevoren. De update van de 1.3 firmware wordt aangeraden aan elke Circuit gebruiker. Ze levert nieuwe opties die gevraagd werden door de Circuit gebruikers evenals enkele instellingen die van de Circuit een nog handiger platform maken voor het maken van muziek.

Sample Flip : een ultieme functie

De geheel nieuwe Sample Flip functie stelt u in staat multi-samples te maken op elke drumtrack van de Circuit. In de vorige versies van de firmware kon slechts één sound gebruikt worden op elke drumtrack. Vanaf heden kan je een afzonderlijke sample selecteren per stap op de vier kanalen van de drum tracks. Zo kan u bijvoorbeeld een kick en een snare hebben op “Drum 1” waardoor de andere tracks vrij komen voor extra instrumenten of samples. Hierdoor verandert de programmering van de drums en de samples helemaal en gooit de Circuit open voor nieuwe muziekstijlen.

components-1

Sample Preview

Deze vraag kwam steeds terug van de Circuit gebruiker, de mogelijkheid om samples vooraf te beluisteren zonder ze te hoeven programmeren in een patroon. In studio maakt deze functie het werk aanzienlijk sneller dankzij de mogelijkheid de sounds te beluisteren. Live kan u om het even welke sample bovenop uw drumpatronen maken dankzij de touch-sensitive pads van de Circuit. 

Gekleurde sessies & bewaren van sessies

Met de Circuit Librarian – tool beschikbaar in de Circuit Components suite – kan u nu de kleur van een LED, die een sessie voorstelt in het toestel zelf, wijzigen. Dit betekent dat de kleuren kunnen gebruikt worden om stijlen te onderscheiden, roos voor house, oranje voor electro, … Of zelfs om verschillende delen van een nummer aan te duiden, groen voor intros, paars voor de refreinen, … Eveneens nieuw bij de Circuit1.3 is de mogelijkheid om de sessies individueel te organiseren in plaats van per groep van 32. 

components-2

Beheer van de samples

De Sample Import tool in Circuit Components werd eveneens geupdate (zie hieronder). Je kan vanaf nu de plaats van de samples organiseren, je kan bijvoorbeeld gelijkaardige samples groeperen om makkelijk te herinneren op welk pad ze staan (de basdrums op de eerste rij, de snares op de tweede rij, enz.).

Correcties op bugs

Een bug gelinkt aan de duur van een Sessie (die zich vertaalde door een onderbreking in de sound tijdens het afspelen van de eerste stap van de Sessie) werd opgelost. Lange samples, die automatisch wegfaden in de vorige firmware versie, kunnen vanaf nu integraal gelezen worden, zolang er voldoende ruimte is op de Circuit.

Download de nieuwe versie van de Circuit Components HIER.

brands-06-Novation-noline

Newsletter, NLAlgam Benelux