De REDNET MIC PRE

isa-generic-header-image.jpg

Bestuur RedNet 4 Mic Preamps via MIDI

Focusrite, met twee decennia ervaring in mic preamps, innoveert met de RedNet preamp, een remote controlled, DC gekoppeld, condensatorloos ontwerp dat zorgt voor een transparant en natuurlijk klinkende preamp.

RedNet designer Simon Jones praat met Richard Elen over de technologie achter deze preamp.

logo.jpg

Preamp Design

We zien nieuwigheden op het gebied van circuit implementation rond de op-amp, tenminste in de professionele audio scene. “DC Servo correctie rond de gain block is nu mogelijk,” zegt Simon, “ zodat er bv.  geen buildup is van DC offsets terwijl je opnieuw ramped.” Elke amplifier, hoe sterk ook, genereert DC offsets. Als er een DC offset zit op de input van een versterker, wordt deze nog groter in output. Het idee achter servo is om de offset op de output te corrigeren door offset op de input te plaatsen, aangepast aan de gain level.

Voorts is ook het volledige signaalpad DC gekoppeld. De enige AC koppeling in het hele pad tussen input en de ADC is bij de input zelf. Deze feature blokkeert de spook vermogen van het inputsignaal. Dit faciliteert de DC servos en zorgt ervoor dat het signaalpad zo clean en open mogelijk kan klinken.

2_Year_Warranty_blk.jpg

 

Gain Control

Het RedNet systeem is een netwerk, waardoor het van essentieel belang is dat de preamp  van op afstand bedienbaar is. Dit brengt echter een paar belangrijke overwegingen met zich mee.

Ten eerste, ga je de afzonderlijke gain steps zelf implementeren? Ten tweede, hoe klein dienen die gain steps te zijn?  Tenslotte,  kan je systeem click-free gain veranderingen aan en hoe worden die verwerkt? Noise tijdens gain veranderingen verminderen kan op twee manieren: of je brengt veranderingen enkel aan bij zero-crossings of je houdt de veranderingen heel klein.

De gain veranderen bij zero crossing houdt in dat het signaal ‘0’ volts geeft, met een tolerantieband op +/- 5mV. het probleem is dat als er geen signaal is, je niet voorbij die tolerantieband geraakt. Daarbij, zonder signaal kunnen DC offsets voorkomen dat het zero crossing point bereikt wordt.

In de meeste gevallen waar je de gain van een mic preamp wil veranderen (in tegenstelling tot een fader) zal er voldoende signaal zijn en daar werkt zero crossing perfect!

Na meerdere luistertests, belsoot Simon dat de zero-crossing aanpak de meest natuurlijke gain control bood voor RedNet. “Het klinkt meer als analoge control dan als aparte stapjes.”

red4pre-header-image.png

CHECK OUR INSTAGRAM FEED & STORIES    

@ALGAMBENELUX.BE
                            


 

NEW PRODUCTS * LIVE DEMOS * BACKSTAGE FOOTAGE * RARE GUITARS * CONTESTS & MORE!

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more
Algam Benelux