De nieuwe FRX-cimbalen van Sabian

816x306-Sabian-FRX.jpg

Sabian luister naar de muzikant en spreekt met deze laatste innovatie vooral drummers aan die vaak in kleinere ruimtes spelen.

Ongeremd en zonder compromissen zo klinken de nieuwe Sabian Frequency Reduced FRX-cimbalen. Ook in kleine ruimtes of onder bepaalde geluidomstandigheden kun je je vanaf nu ongehinderd uitleven én de oren van je huisgenoten en je publiek sparen. Opgelet! Het gaat hier niet om low volume cimbalen of oefencimbalen.

Deze cimbalen werden speciaal ontwikkeld voor die momenten waar een klassieke cimbaal te fel aanwezig zou zijn. De FRX-cimbalen filteren bepaalde frequenties waardoor ze hun geluiddempend effect krijgen, hoe hard of zacht je ook speelt. 

De professionele B20 Brons FRX-cimbalen, ontwikkeld in de Sabian Vault, klinken heerlijk donker en complex. De hihats klinken crisp en helder en reageren snel. De Crashes hebben voldoende cut en zorgen fluwelen accenten. Kortom de FRX-reeks reageren snel en spreken makkelijk aan, en behouden steeds de controle.

Nick Rosseel