Reis door de tijd met Takamine Thermal Top

newsletter-takaminehasprettyguitars.jpg

banner-takamine-thermal-topv2 2 THERMAL-TOP-COMPOTakamine heeft met de thermische Top technologie een compleet nieuwe lijn gitaren geïntroduceerd… Een revolutionaire technologie waardoor je terug in de tijd reist! Iedereen weet dat houten akoestische gitaren met de tijd beter gaan klinken. Het hout bereikt het beste potentieel en het beste geluid pas na enkele jaren… Achter de naam van Thermische Top is een exclusieve techniek toegepast die de veroudering van de gitaar versneld.

De bovenbladen van de thermische Top serie gitaren zijn van sparrenhout, de zijkanten en de onderkant zijn gemaakt van mahonie (voor de EF340S-TT), palissander (EF360S-TT) of gevlamd Maple (EF450CTTBSB).

Alle modellen zijn uitgerust met de TLD-2 pre-amp die verborgen zit in de gitaar.  Hierdoor dient er geen grote opening gemaakt te worden in de zijkant van de gitaar zoals je wel terugvindt op andere elektro akoestische gitaren.

Wat is het Termal Top Proces?

Het gaat om een behandeling van het bovenblad. Dit wordt gedroogd om 0% vochtigheidsgraad te bereiken en vervolgens opnieuw gehydrateerd tot ongeveer 6%. Hierdoor komen de vezels strakker op elkaar te zitten en wordt het hout stabieler hetgeen overeenkomt met het natuurlijke verouderingsproces over de jaren heen, maar dan versneld en steeds onder grondige controle van de temperatuur en vochtigheidsgraad.

brands-19-Takamine-noline

Newsletter, NLAlgam Benelux