RedNet A8R : Wanneer zekerheid een must is

newsletter-3.jpg

rednet-a8r

Focusrite breidt zijn gamma RedNet uit met de RedNet A8R, een audio interface die zowel de redundance van de netwerkpoort en de voeding integreert.

De A8R is een audio interface die beschikt over 8 analoge kanalen I/O speciaal ontwikkeld voor toepassingen die materiaal gebruiken die zeer betrouwbaar moeten functioneren en dit volledig conform met de redundance vereisten van bepaalde configuraties.  Het is de ideale keuze voor live en broadcast alsook voor educatieve installaties en studio’s.

De twee Ethernet poorten zijn voorzien van etherCON aansluitingen die kunnen gebruikt worden in Rudundant Mode – automatisch switchen in geval van een onderbreking in het signaal – of in Switched Mode, in het geval het nodig is om een aanéénschakeling te realiseren tussen verschillende apparaten.  Twee netstroom aansluitingen garanderen de overschakeling op een ander stroomnet  in geval van een onderbreking.  De keuze uit de twee Modes en de afregeling van de parameters gebeurd via de controle software en de LEDs op het frontpanel geven de mode en status weer.

De DB25 connectors die voldoen aan de AES59 normen laten toe om acht analoge in- en outputs toe te voegen met een dynamisch bereik tot 119dB.  Bovenop is er een AES/SEBU in- en output in XLR formaat.  De A-D en D-A converters werken standaard gaande tot 192kHz/24-bit.

De inputs kunnen ingesteld worden op +18 of op +24dbFS.

rednet-a8r-backkopie-SITE

De synchronisatie kan extern of intern zijn.  Een in- en uitgang Word Clock via een BNC connector, de interface kan eveneens extern gesynchroniseerd worden via DARS door middel van de XLR input.

De RedNet A8R beschikt over een ‘soft start-up’ functie bij het inschakelen en een ‘auto-muting’ tijdens het samplen om ‘audio artefacts’ te vermijden  tijdens de conversie.  Een intuïtief frontpanel met indicatoren van de voeding en netwerk toestand en tevens drie kleurige LED indicatoren per kanaal voor het signaal en het sampling niveau.

KARAKTERISTIEKEN

  • Acht hoogwaardige analoge line inputs en outputs
  • Ultra nauwkeurige Focusrite conversie van 192kHz/24-bit
  • Dynamisch bereik van 119dB
  • Frequentierespons van 20Hz-20kHz +/- 0.15dB
  • Dante connectoren
  • Redundance van de netwerk en voedigspoort met beveiligde connectoren voor een maximale betrouwbaarheid
  • Word Clock en DARS in- en output, alsook een AES/EBU in- en output
  • LED indicatoren op frontpaneel
  • Parametreren, routen en controles vanuit de RedNet Control soft

brands-03-Focusrite-noline