Lâg T300 toont een hele nieuwe benadering van de akoestische gitaar

newsletter-lagguitarthingy.jpg

Banner-T300-Lâg 2GLA-T300A-3-BDeze gitaar komt uit de Lag fabriek waaruit nu alle gitaren komen die een massieve top hebben. Dit is meteen te merken aan het afwerkingsniveau.

Let vooral op de joint van de hals en de body - de nek is mat en de body brilliant. Vanaf de T300 zijn de electro-acoustische instrumenten ook uitgerust met een Fishman pre-amp. Hier de zeer elegante Ink3 - zeer basic kwa bediening : bass, middle, treble en volume regeling met ingebouwde tuner en genietend van de befaamde Fishman kwaliteit. Voor ’t eerst worden er houtsoorten gebruikt die niet zo gebruikelijk waren in de gitaarbouw - en dit omdat rosewood, mahonie en palissander steeds zeldzamer en duurder worden.

Als alternatief voor de mahonie van de hals wordt er Khaya uit Afrika gebruikt - voor de zij- en achterkant Ovangkol (let op de prachtige tekening in het hout) - een alternatief voor notelaar, rosewood, en brownwood als alternatief voor rosewood om de toets en de brug te vervaardigen.

De gitaar zit in het midden segment met zijn 722€ adviesverkoopprijs - maar om bij de concurrentie een instrument met gelijkaardige specs te vinden betaal je gemakkelijk een stuk meer.

ink31_large copyDe T300-reeks is een ‘streling voor het oog’ bovenop de glasheldere klank dat het instrument voortbrengt.

brands-11-Lag-noline

Newsletter, NLAlgam Benelux