Focusrite presenteert de nieuwe Clarett OctoPre

blogheader-newsletterFR5.jpg

clarett-octopre-banner

Boost de mogelijkheden van uw audio interface via ADAT. Clarett Octopre : Acht mic preamps uitgerust met “AIR” - Conversie 192kHz AD/DA

Focusrite Clarett OctoPre is een acht kanalen mic preamp met 118dB dynamisch bereik, lage noise ratio en 24-bit/192kHz AD/DA conversie. De exclusieve Clarett mic preamps zijn uitgerust met de “AIR” functie voor een heldere en luchtige sound bekend van de ISA transformator. De Clarett OctoPre heeft tevens twee instrument inputs aan de voorzijde, een insert op elk kanaal en acht symmetrische line outputs die de mic preamps of ADAT inputs hernemen.

De Clarett OctoPro is ideaal voor uitbreiden van de capaciteiten van een Clarett audio interface, of om het even welke andere interface voorzien van optische ADAT inputs en outputs.

Acht Clarett mic preamps uitgerust met “AIR"

De Clarett OctoPre beschikt over acht Clarett mic preamps voorzien van de “AIR” functie. Deze functie emuleert de karakteristieke sound van de mythische Focusrite ISA preamps. Deze preamps hebben een grotere headroom, ze zijn perfect geschikt voor opnames van drums of andere instrumenten met een hoge output. De inputs aan de achterzijde switchen meteen naar mic of line inputs en er zijn eveneens 2 instrument/DI inputs aan de voorzijde. De “AIR” functie kan gelinkt of geactiveerd worden als input of als output. De fantoomvoeding is aanwezig en schakelbaar in twee groepen van vier kanalen.

clarett-octopre_3-quart-left

Analoge inputs en outputs, inserts

Elk kanaal beschikt over een symmetrische routing van het input en output signaal, met als uitzondering de inserts die gebypassed zijn om de aansluiting van een EQ, compressor of andere analoge unit aan te sluiten.  Externe apparaten kunnen permanent worden aangesloten en gebruikt worden door een eenvoudige druk op de knop. Het input signaal loopt niet alleen langs de A/D convertoren maar wordt steeds volledig hersteld naar de analoge outputs om, bijvoorbeeld, geroute te worden naar een mengtafel met behoud van het digitale inputsignaal. De analoge outputs aan de achterzijde zijn in DB25 op standaard AES59 en kunnen eveneens gebruikt worden om de ADAT inputs te herstellen.

192kHz - AD/DA

De precisie van de digitale Focusrite conversie werkt op een sample rate van 24 bit tot 192kHz met een dynamisch bereik van 118dB. Twee ADAT inputs en outputs zijn aanwezig waardoor de Clarett OctoPre acht kanalen kan leveren in I/O met een sample rate van 96kHz en vier kanalen aan 176.4/192kHz. De Clarett OctoPro kan via ADAT, WorldClock of intern gesynchroniseerd worden. Een WorldClock output is eveneens aanwezig.

clarett-octopre_rear

De Clarett look en het frontpaneel

Acht LED vu-meters met zes segmenten en clip indicatoren naast de volumeregeling geven een precies zicht op alle niveaus. De function knoppen zorgen voor de selectie en de activatie van de inserts en het beheer van de AIR functie in samenspraak met de assign knoppen onder de volumeregeling. Twee extra knoppen activeren de line inputs op kanaal 1 en 2 aan de voorzijde. 

Belangrijkste eigenschappen

  • De optimale extensie voor de Claretts : Met 8 Clarett mic preamps, acht line outputs, ADAT interface en  24-bit &192kHz AD/DA conversie. De Clarett OctoPre is de ideale oplossing om extra inputs en outputs toe te voegen aan uw Clarett Thunderbolt interface, of elke andere interface uitgerust met ADAT I/O. 
  • De sound van transformator preamps : De acht speciaal ontworpen Clarett preamps zijn voorzien van de “AIR” functie die de befaamde sound weergeeft van de Focusrite ISA mic preamps.  
  • Focusrites precisie in conversie : 24-bit A/D en D/A conversie met een sample rate van 192kHz, met een dynamisch bereik van 118dB om alle fijne nuances op te vangen tijdens uw opnames en het mixen. Tot acht kanalen A/D en acht kanalen D/A (vier kanalen aan 176.4/192kHz).
  • Acht direct outputs van hoge kwaliteit : Om het signaal naar een mengtafel te sturen voor live toepassingen, en tegelijk in de digitale wereld via twee ADAT outputs. Of een routing toepassen vanaf de ADAT inputs om  acht bijkomende outputs te voorzien in uw DAW.
  • Inserts op elk kanaal : profiteer ten volle van uw randapparatuur zoals een compressor, gate, EQ, … met aan maximale flexibiliteit via de schakelbare inserts op elk kanaal. Laat de inserts permanent aangesloten aan uw externe apparaten of aan uw patchbay en activeer ze als input of output naar wens. 
  • Geoptimaliseerde mic preamps voor drum opnames : De Clarett OctoPre is ontworpen om niet te clippen dankzij de geoptimaliseerde preamps die een hoog signaal aankunnen, zoals dat van een basdrum of een snare.
  • Twee instrument inputs van hoge kwaliteit : De Clarett OctoPre heeft aan de voorzijde twee DI inputs voor uw gitaar of basgitaar, zelfs diegenen met een hoge output, zonder vervorming van het signaal. 
  • LED VU meters met zes segmenten voor elk kanaal : De Clarett Octopre beschikt over LED VU meters met zes segmenten om het exacte niveau van de input weer te geven en zodoende elke digitale of analoge clip te vermijden. De clip indicatoren zijn eveneens aanwezig op de pre-inserts om de gain instelling van uw externe apparaten te optimaliseren. 
  • 48V fantoomvoeding op elk kanaal : Opgesplitst in twee groepen (1-4 en 5-8), elk kanaal levert fantoomvoeding bij gebruik van condensator microfoons.  
  • Flexibele synchronisatie : De Clarett Octopre voorziet een WorldClock output die gebruikt maakt van de JetPLL™ technologie om elke bitter te elimineren en voor een optimale stabiliteit van de klok.

brands-03-Focusrite-noline

Newsletter, NLAlgam Benelux