Circuit Components

blogheader-novationthings.jpg

Banner-Novation 2 In een eerder artikel hadden we al aangegeven dat de Novation Circuit niet zomaar een “groove box” is maar een optelsom van belangrijke componenten zoals twee polyfone novation synthesizer, een 4-part drumcomputer en een intuïtieve pattern georiënteerde sequencer. Nu komt er nog een belangrijk onderdeel bij: SAMPLING!

Met de nieuwe firmware update (v1.2) krijgt de gebruiker een totaal pakket aan extra opties zoals; Sample import, Synth Editor en de Session bibliotheek. Verder bevat de update nog een aantal extra features voor de Circuit zoals:

  • Opname van een externe MIDI bron met de Circuit Sequencer
  • Bewerkt de Circuit Macro Controls vanuit een externe MIDI bron
  • Circuit loopt automatisch sync met Ableton Live (tempo & note)
  • Momentary Record; makkelijk gebruikt van punch in/out en overdub
  • Step Edit
  • External Preset Select via MIDI

Sample Import

Circuit_overhead_Pattern-Mode-screenprintMet de nieuwe Circuit sample editor software versleep je simpelweg bestaande of eigen gemaakte samples naar je Circuit waarna je ze net zo kunt gebruiken als de preset klanken.

Je hebt 60 seconden sample tijd tot je beschikking en kunt je samples plaatsen in 64 slots (users). Gebruik de sample ram voor drums en one-shot samples, maar ook voor akkoord- en synth stab samples.

Of je nu mp3 of wav files hebt, de sample import functie converteert ze automatisch naar het Circuit formaat…”a piece of cake”.

Naast de import functie is er ook een export functie om zodoende een backup te kunnen maken van je 64 eigengemaakte klanken of deze te delen met je vrienden.

The Editor

Met de krachtige Isotonik Circuit editor bewerk je de preset klanken of creëer je volledig nieuwe klanken op je computer (Mac/PC). Heb toegang tot iedere synthesizer parameter van de twee polyfone Novation synthesizers die ingebouwd zijn in de Circuit. Tevens kun je de acht macro control knoppen per patch bewerken. The editor is nu “stand alone” dus je hebt geen Max4Live plugin of Live Suite meer nodig om de editor te gebruiken!

En ook bij the Circuit Editor heb je de mogelijkheid je eigengemaakte klanken op te slaan en deze te delen met vrienden en/of de Circuit Owners Group op Facebook.

brands-06-Novation-noline

Newsletter, NLAlgam Benelux